У Польщі розпочалися навчання корпусу НАТО "Compact Eagle 16"

Понеділок, 21 листопада 2016, 20:30

Більше 500 солдатів візьмуть участь у навчаннях "Compact Eagle 16" у багатонаціональному північно-східному корпусі НАТО в Щецині, які почалися в понеділок, 21 листопада.

Про це повідомляє Радио Польша.

"Маневри, які проходять в Кошарах Балтійських, готує Корпус НАТО для досягнення високого рівня бойової готовності, що означає скорочення часу на виконання завдань", - зазначив майор Збігнєв Горбач.

За його словами, до цих пір для досягнення цілі виділялося 180 днів, після досягнення високої бойової готовності цей термін скоротиться до 90 днів або менше. Планується, що корпус НАТО досягне високого рівня бойової готовності до кінця 2017 року.

"Сценарій навчань передбачає тактичну ситуацію, коли одна з країн-членів НАТО піддається нападу з боку супротивника і необхідно відреагувати на цю загрозу. Корпус НАТО в Щецині повинен розробити план міжнародних заходів, які повинні зупинити ворога", - зазначив військовий.

Збігнєв Горбач підкреслив, що маневри включають в себе системи планування роботи командування та матеріально-технічного забезпечення, без фізичної участі військ у польових умовах. В Кошарах Балтійських в Щецині розгорнуто командний пункт у військових наметах.

"Compact Eagle 16" - це перші маневри в рамках підготовки до підсумкового іспиту, яким буде участь багатонаціонального північно-східного корпусу в навчаннях "Saber Strike 17", які відбудуться в червні наступного року.

Багатонаціональний північно-східний корпус в Щецині створений в 1999 році. В даний час в корпусі представлені 25 країн, включаючи Сполучені Штати, а також Фінляндію і Швецію, які не є членами НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: