Близько мільйона людей у Сирії знаходяться в постійній небезпеці - ООН

Вівторок, 22 листопада 2016, 10:05

У Сирії під постійною загрозою живуть близько 1 мільйона осіб. За останні дні в східній частині Алеппо було вбито сотні цивільних осіб, багато поранених.

Про це йдеться у заяві заступника генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівена О'Браєна.

Повідомляється, що число людей, що знаходяться в Сирії в небезпеці, за останні півроку подвоїлося з 486 тисяч осіб до більш ніж 974 тисяч осіб.

У заяві, зокрема, йдеться про те, що цивільне населення ізольоване, голодує та позбавлене медичної та гуманітарної допомоги.

Зазначається, що протягом війни в Сирії загинули понад 750 осіб медичного персоналу.

За його словами, з липня понад 275 тисяч мирних жителів опинилися в пастці в східній частині Алеппо через тактику, якої притримуються сирійський уряд та його союзники.

"Росія і Сирія відкрили коридори для мирних жителів, щоб вони могли піти, проте, як повідомляється, ці коридори не є безпечними для проходу. Також повідомлялося, що збройні групи всередині східної частини Алеппо перешкоджають вихід тим людям, які хочуть покинути місто", - йдеться в заяві.

З минулого тижня бомбардування східної частини Алеппо не припиняється.

Повідомляється, що за останні дні було вбито сотні цивільних осіб, багато поранених внаслідок безжальних атак.

Нагадаємо, уряд Сирії відкинув пропозицію посланця ООН щодо перемир'я в Алеппо, яка передбачала збереження влади сирійської опозиції у східних районах міста після виведення звідти сил повстанців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.