На саміті Україна-ЄС виділять 120 млн євро на дві реформи

Вівторок, 22 листопада 2016, 13:45

Одним із підсумків саміту Україна-ЄС має бути виділення України фінансової допомоги для продовження реформи держслужби та у сфері протидії корупції.

Про це йдеться у повідомленні Європейської Ради про очікувані рішення саміту

"Саміт, що відбудеться в листопаді, може підтвердити виділення додаткових 15 млн євро на підтримку програми по боротьбі з корупцією і 104 млн євро на реформу системи державного управління", - заявили у керівному органі Євросоюзу.

За європейською бюрократичною традицією, винесення таких питань на саміт означає, що всі деталі домовленості вже узгоджені, а лідерам лишилося лише схвалити їх. Рішення про виділення 15 млн  на антикорупцію вже оголошувалося - влітку та в вересні.

Як відомо, Україна тривалий час просила ЄС виділити фінансування для проведення реформи держслужби, в тому числі для підвищення заробітної платні держслужбовцям.

У вівторок в Адміністрації президента визнали, що конкретна дата візової лібералізації не буде названа. В Брюсселі підтвердили це, але  наголосили, що у візовій сфері саміт має "привітати недавні кроки в напрямку безвізового режиму для громадян України при поїздках до ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: