Євроскептиків у Європарламенті зобов'язали повернути 172 тисячі євро

Вівторок, 22 листопада 2016, 17:48

Фракція Європарламенту "Альянс за пряму демократію в Європі" (ADDE), більшість у якій складає британська євроскептична партія UKIP, змушена буде повернути 172 тисячі євро, виділені з фондів ЄС.

Про це повідомляє AFP.

За підсумками перевірки бюро Європарламенту стало відомо, що низка рахунків від ADDE "не узгоджуються з нормами, що регулюють гранти для партій і фундацій".

Політичні сили Європарламенту отримують щорічні субвенції з бюджету ЄС на проведення конференцій, досліджень чи оплату персоналу, але не на проведення національних передвиборчих кампаній.

UKIP порушила ці правила, провівши у 2015 році дев'ять опитувань перед парламентськими виборами у Великій Британії та у 2016 році перед референдумом щодо виходу Британії з ЄС.

"ADDE тепер не отримає решту 20% від гранту ( 248 345 євро), виділених на 2015 рік і потрібно буде відшкодувати суму 172 654 євро – 80% від гранту, який був виділений партії", - повідомили в бюро Європарламенту.

Нагадаємо, британська виборча комісія розпочала розслідування щодо Партії незалежності Великої Британії (UKIP) на тлі звинувачень у витрачанні партією грошей з фондів ЄС на власну кампанію і кампанію щодо Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.