РФ не може диктувати, як вести розслідування Смоленської катастрофи - МЗС Польщі

Середа, 23 листопада 2016, 11:29

Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що у російської сторони немає ніяких правових підстав, щоб диктувати Польщі, яким чином має вестися слідство щодо Смоленської катастрофи.

Про це йдеться у заяві МЗС Польщі, опублікованій у зв'язку з інтерв'ю, яке посол РФ Сергій Андрєєв дав порталу Wirtualna Polska.

"Міністерство закордонних справ Польщі заявляє, що російська сторона не має правових підстав, щоб диктувати Польщі, яким чином вести та коли закінчувати розслідування Смоленської катастрофи", - йдеться у повідомленні.

У МЗС Польщі вважають, що слова посла РФ є прикладом спроби нав'язати польським слідчим результати розслідування, що підтверджує прагнення російської сторони затягти прийняття рішення щодо повернення Польщі уламків літака Ту-154М.

"Така позиція є неприйнятною", - йдеться у заяві.

"За словами російського посла, слідство буде тривати, і уламки Ту-154М не будуть повернуті Польщі до тих пір, поки польська сторона не визнає версію звіту Міждержавного авіаційного комітету Росії правдивою", - повідомляє видання Radio Polsha.  

Андрєєв також заявив, що російський слідчий комітет повинен перевірити всі нові версії причин катастрофи та нові припущення, які з'являються в Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.