Президент ЄП оголосить, що йде з посади для боротьби за владу в Німеччині - ЗМІ

Четвер, 24 листопада 2016, 08:32

Президент Європарламенту Мартін Шульц не буде претендувати на те, аби лишитися на цій посаді на новий термін, а буде балотуватися до німецького Бундестагу в наступному році.

Про це пише Politico.

У розмові з журналістами він повідомив, що детальніше розповість про свої плани у четвер зранку.

"Я збираюся зробити публічну заяву сьогодні о 9:30", – сказав Шульц виданню по телефону.

Таким чином Шульц підтвердив інформацію німецького видання Sueddeutsche Zeitung, яке напередодні повідомило, що Шульц напевно повернеться до внутрішньополітичного життя Німеччини.

За інформацією видання, Щульц буде першим у списку німецької соціал-демократичної партії на виборах до Бундестагу від землі Північна Рейн-Вестфалія.

Також повідомляється про те, що Шульц може стати лідером партії на національному рівні.

Раніше повідомлялося, що Шульц прагне бути кандидатом у канцлери ФРН від Соціал-демократичної партії Німеччини.

Як писала раніше газета Frankfurter Allgemeine Zeitung, очільник СДПН Зігмар Габріель хотів запропонувати Шульцу посаду глави МЗС після того, коли її покине Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Проте, за даними джерел видання, Шульц не так претендує на крісло глави зовнішньополітичного відомства, скільки прагне вступити в боротьбу за пост канцлера.

Варто додати, що в Німеччині, в разі формування коаліції за результатами парламентських виборів, лідер другої партії отримує посаду міністра закордонних справ.

В середовищі СДПН саме Мартін Шульц вважається найбільш  кваліфікованим кандидатом на цю посаду замість Штайнмаєра, якого планується висунути на посаду президента ФРН.

Як відомо, канцлер Німеччини Ангела Меркель буде балотуватися на четвертий термін на пост канцлера країни.

Нагадаємо, у Німеччині лідери партій, що входять до правлячої коаліції домовилася про висунення Франка-Вальтера Штайнмаєра кандидатом на пост президента Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: