Шульц оголосив, що йде з Європарламенту, щоб балотуватися до Бундестагу

Четвер, 24 листопада 2016, 10:59

Президент Європарламенту Мартін Шульц оголосив, що не буде претендувати на посаду президента ЄП на новий термін, а буде балотуватися до німецького Бундестагу в наступному році.

Про це він заявив під час публічної заяви сьогодні, 24 листопада.

"Протягом останнього місяця було багато спекуляцій у ЗМІ щодо мого майбутнього. Я вже прийняв рішення. Я не буду балотуватися на третій термін щодо президентства у Європарламенті, а буду балотуватися до німецького Бундестагу, очолювати список від Соціал-демократичної партії", - сказав він.   

"Таке рішення далося нелегко, оскільки це велика честь - бути президентом Європарламенту, і я дуже вдячний за таку можливість. Під час моєї роботи в ЄП я намагався зміцнити довіру та прозорість європейської політики.  

Моя відданість європейським проектам є непохитною. Але відтепер я буду боротися за ці проекти з національного рівня. Проте мої цінності не змінилися", - сказав Шульц. 

Як відомо, Мартін Шульц був переобраний на посаду президента Європарламенту 1 липня 2014 року. Термін перебування на посаді закінчується на початку 2017 року. 

Нагадаємо, німецьке видання Sueddeutsche Zeitung напередодні повідомило, що Шульц напевно повернеться до внутрішньополітичного життя Німеччини.

Як повідомлялося раніше, Щульц буде першим у списку німецької Соціал-демократичної партії на виборах до Бундестагу від землі Північна Рейн-Вестфалія.

Також повідомляється про те, що Шульц може стати лідером партії на національному рівні.

Раніше повідомлялося, що Шульц прагне бути кандидатом у канцлери ФРН від Соціал-демократичної партії Німеччини.

Як писала раніше газета Frankfurter Allgemeine Zeitung, очільник СДПН Зігмар Габріель хотів запропонувати Шульцу посаду глави МЗС після того, коли її покине Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Проте, за даними джерел видання, Шульц не так претендує на крісло глави зовнішньополітичного відомства, як прагне вступити в боротьбу за пост канцлера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.