Євродепутати наполягають на продовженні санкцій проти РФ

Четвер, 24 листопада 2016, 12:08

В ухваленій 24 листопада резолюції комітету у закордонних справах Європарламенту йдеться про необхідність єднання країн Євросоюзу у досягненні спільних зовнішньополітичних цілей спільноти, а також про необхідність розробки спільної "реалістичної стратегії" щодо Російської Федерації, яка включає і продовження санкцій проти РФ.

Про це повідомляється на сайті Європарламенту.

У резолюції, проект якої був підготовлений головою комітету у закордонних справах Ельмаром Броком, йдеться про те, що ЄС оточений "дугою нестабільності", що тягнеться від агресивної Росії до воєн на Близькому Сході і в Північній Африці.

Це "серйозні загрози для безпеки і благополуччя жителів Європи, оскільки вони є джерелом тероризму, масових потоків біженців і кампанії дезінформації", – йдеться у тексті.

Резолюція передбачає, що зовнішні дії ЄС повинні ґрунтуватися на трьох китах: дипломатії, розвитку і обороні.

У резолюції євродепутати наголошують на необхідності  збільшення "витрат на оборону, колективні фонди для місій ЄС… а також спільних закупівель військової техніки".

У документі підкреслюється необхідність визначення "більш реалістичної стратегію відносин ЄС з Росією".

Депутати пропонують вкладати більше зусиль в діалог, водночас зберігаючи дипломатичний, політичний та економічний тиск на російський уряд, щоб покласти край агресії проти України.

"Санкції виявилися ефективним засобом для стримування подальшої російської агресії в Україні", - вважають євродепутати, тому наполягають на тому, аби ЄС продовжив санкції, якщо Росія продовжить порушувати міжнародне право.

Очікується, що Європарламент проголосує ухвалену резолюцію на черговій сесії в грудні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.