Внутрішні питання ЄС не мають впливати на безвіз для України – Геращенко

Четвер, 24 листопада 2016, 13:07

Внутрішні питання ЄС, зокрема, щодо механізму призупинення, не мають впливати на ухвалення рішення щодо українського безвізу.

Про це заявила перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко на саміті Україна-ЄС, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Позиція України така, що країна виконала необхідні 144 умови для безвізового режиму. І ми доноситимемо нашим партнерам в ЄС думку про те, що Україна має отримати безвізовий режим", - сказала вона.

"Внутрішні питання ЄС навряд чи мають впливати на те, щоб в результаті страждала Україна. Йдеться про суспільство, а не про політиків", - додала Геращенко.

Нагадаємо, як повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, механізм призупинення безвізових режимів, що гальмує скасування віз для України, можуть так і не схвалити цього року і відкласти до виборів у Франції.

Президент Європарламенту Мартін Шульц заявив, що механізм призупинення не можуть узгодити через застереження таких країн-членів ЄС, як Франція, Бельгія, Італія та Німеччина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: