У Греції держслужбовці знову страйкують проти пенсійної реформи

Четвер, 24 листопада 2016, 13:59

Працівники держсектору вийшли на страйк проти урядових реформ трудового законодавства та пенсійної реформи, продажу державних активів, про що лівий уряд домовився з офіційними кредиторами країни в обмін на кредити.

Про це повідомляє Reuters.

"Лікарі державних лікарень, вчителі і працівники муніципальних служб приєдналися до загальнонаціонального страйку, оголошеного головною профспілкою працівників державного сектору Греції ADEDY. Кораблі залишилися пришвартованими у портах в рамках окремого 24-годинного страйку, оголошеного моряками", – йдеться у повідомленні.

Близько 3000 страйкуючих працівників і пенсіонерів пройшли до парламент, б'ючи у барабани і скандуючи: "податок на багатих!".

Повідомляється, що протестувальники розмахували прапорами і тримали плакати з написами "наші потреби вище своїх прибутків" і "більше не треба урізати!"

Раніше повідомлялося, що на думку міністра фінансів Німеччини Вольфганга Шойбле, що списання частини боргів для Греції стане "ведмежою послугою" для країни.

Як відомо, грецький уряд закликає перед позачерговою зустріччю Єврогрупи підтримати курс реформ, який взяла Греція задля отримання міжнародної фінансової допомоги. Афіни наполягають на спільній заяві міністрів фінансів Єврогрупи, що б могла відновити "довіру інвесторів".

Про це йдеться у листі грецького міністра фінансів Евкліда Цакалотоса.

Міжнародний валютний фонд уже давно закликає кредиторів списати частину боргу Афін. Утім, з боку Єврогрупи та окремих країн-членів ЄС така ідея поки що не знаходить достатньої підтримки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: