Ердоган знову пригрозив ЄС "відкрити ворота перед мігрантами"

П'ятниця, 25 листопада 2016, 11:29

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган попереджає, що Туреччина може "відкрити ворота для мігрантів", якщо ЄС продовжить тиск на країну.

Про це повідомляє Anadolu.

Після того, як в Європарламенті проголосували за призупинення переговорів про вступ Туреччини до ЄС, Ердоган знову пригрозив ЄС тим, що Туреччина не буде більше стримувати потоки мігрантів, які направляються до Євросоюзу через її територію.

За словами Ердогана, Захід ніколи не був щирий у питаннях підтримки тих, хто потребує допомоги.

Він наголосив на тому, що не Захід, а саме Туреччина прихистила у себе 3,5 мільйона біженців.

"Європа не виконала своїх обіцянок. Коли на кордоні Туреччини та Болгарії зібралися 50 тисяч біженців, в Європі почали думати про те, що станеться, якщо Анкара відкриє свої КПП", - зазначив Ердоган.

Президент Туреччини зазначив, що якщо Європа не змінить свою позицію, то Туреччина відкриє кордони для мігрантів.

За словами президента Туреччини на сьогодні мільйони дітей у світі потребують турботи і милосердя. Допомоги чекають мільйони жінок і дітей на Африканському континенті.

"Чи робиться щось для того, щоб допомогти їм? Ні! Замість цього (в ЄС – ред.) ведуться порожні балачки, наприклад, про питання доцільності вступу Туреччини в ЄС", - сказав Ердоган, підкресливши, що для Анкари подібні обговорення не мають значення.

Нагадаємо, 24 листопада була прийнята резолюція, в якій євродепутати закликають ввести тимчасовий мораторій на переговори з Туреччиною про вступ до Європейського союзу.

У резолюції йдеться про те, що Туреччина, тим не менш, повинна залишатися "прикріпленою" до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.