Лідери Євросоюзу не блефують щодо умов виходу Британії з ЄС - прем'єр Мальти

П'ятниця, 25 листопада 2016, 12:36

Лідери Євросоюзу не блефують, коли кажуть, що Велика Британія залишиться без доступу до єдиного ринку, коли вийде з блоку, якщо обмежить вільне пересування людей.

Про це заявив прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат, повідомляє ВВС.

Як відомо, Мальта приймає головування в ЄС у січні. "Це дійсно наша позиція і я не бачу, щоб вона змінювалася", - сказав Мускат.

На запитання щодо пропозиції міністра закордонних справ Боріса Джонсона про те, що Британія може теоретично залишатися на єдиному ринку і обмежувати свободу пересування громадян ЄС, Мускат відповів: "Цього не станеться".

"Всі ми досить ясно дали зрозуміти, що хочемо укласти чесну угоду для Великої Британії, але така чесна угода не означає супервигідну угоду. Я знаю, що немає абсолютно ніякого блефу з європейської сторони, принаймні у засіданнях Ради, де я був присутній, мовляв, ми почнемо в цьому положенні, а потім будемо пом'якшувати", - сказав він.

За його словами, переговори про деталі "нових відносин" можуть бути відкладені.

Мускат наголосив, що Британія і ЄС повинні насамперед досягнути згоди із низки деталей, в тому числі щодо рахунків, які має сплатити Британія перед виходом з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: