В РФ заявили, що домовилися з ЄК про тристоронню зустріч з Україною щодо газу

П'ятниця, 25 листопада 2016, 13:40

Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що Росія і Єврокомісія домовилися про проведення в Брюсселі тристоронньої зустрічі з Україною щодо газу.

Про це він заявив за підсумками переговорів з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем в п'ятницю в Москві, передає "Интерфакс".

"Ми обговорили реалізацію діючих контрактів і домовилися з паном Шефчовичем про те, що окремо зустрінемося в тристоронньому форматі разом з представниками української сторони для того, щоб обговорити в рамках діючих контрактів постачання газу, необхідність їх в осінньо-зимовий період та відповідно, виконання контракту, надійне проходження осінньо-зимового періоду", - сказав російський міністр.

Як повідомляє видання, Шефчович зазначив, що тристоронні переговори можуть відбутися в найближчі дні в Брюсселі.

"Такі переговори я б запропонував організувати в Брюсселі в найближчі дні разом з українськими партнерами", - сказав він, зазначивши, що дата буде визначатися з урахуванням графіків учасників переговорів.

Повідомляється, що міністр енергетики РФ також обговорив з віце-президентом Єврокомісії можливість постачань Україні 1,5-4 млрд кубометрів газу.

Він підкреслив, що додаткові поставки будуть здійснені після отримання грошей від України.

Як повідомлялося, європейський комісар з питань енергетичного союзу Марош Шефчович відвідає Москву для переговорів щодо "зимового пакету" постачання газу в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.