Літак FlyDubai міг розбитися під Ростовом через помилку пілота - ЗМІ

П'ятниця, 25 листопада 2016, 16:41

Екіпаж літака Boeing-737-300 авіакомпанія FlyDubai, що розбився в березні в аеропорту Ростова, при заході на друге коло втратив просторову орієнтацію.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на джерело, знайоме з ходом розслідування.

"Вивчивши обставини події, а також технічні характеристики і стан повітряного судна, вдалося встановити, що командир літака під час заходження на друге коло, ймовірно, не зміг адекватно оцінити положення повітряного судна. У нього виникла ілюзія того, що літак при підйомі досяг небезпечного кута атаки. Мабуть, піддавшись помилковому почуттю, він віддав ручку управління "від себе", не дивлячись на положення авіагоризонта", - сказав співрозмовник.

За його словами, з подібним явищем пілоти нерідко стикаються в умовах сильно обмеженої видимості, польоту вночі або польоту за приладами.

Нагадаємо, в результаті катастрофи літака Boeing 737-800, який виконував рейс з Дубай в Ростов-на-Дону, загинули 55 пасажирів та сім членів екіпажу. Серед загиблих пасажирів були вісім громадян України.

Після катастрофи стало відомо, що командир літака скаржився на перевтому і допрацьовував останні дні перед звільненням.

Тхнічна експертиза уламків літака встановила, що кермо висоти було справним, а технічних вад, які могли б привести до катастрофи, виявлено не було.

Ніяких претензій до технічного стану літака до моменту катастрофи встановлено не було.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.