Євросоюз не має права вказувати Анкарі – міністр юстиції Туреччини

Понеділок, 28 листопада 2016, 09:00

Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг виступив з різкою критикою Європейського парламенту (ЄП), що прийняв резолюцію із закликом призупинити переговори щодо прийняття Анкари в Європейський союз.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

Боздаг зазначив, що приймаючи резолюцію ЄП висловив солідарність з недругами Туреччини, в тому числі з терористичними організаціями PKK і Фетуллаха Гюлена.

Глава Мін'юсту звернув увагу на той факт, що багато країн, які не відповідають політичним і економічним вимогам Євросоюзу, вже прийняті до складу співдружності, тоді як ніхто не задається питанням про причини, з яких затягується процес прийняття Туреччини в ЄС.

"Європейський союз перетворився в надійний притулок для всіх, хто виступає проти Туреччини. ЄС не має права вказувати Анкарі на те, як їй діяти. Туреччина сама приймає рішення про свій сьогоднішній і завтрашній день, і впевненими кроками продовжить свій шлях", - підкреслив Боздаг.

Європарламент минулого тижня схвалив резолюцію рекомендаційного характеру про припинення переговорів щодо вступу Туреччини в ЄС. За документ проголосували 479 депутатів, проти - 37, ще 107 утрималися. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: