Німеччина застерігає ЄС і Туреччину від взаємних погроз

П'ятниця, 25 листопада 2016, 14:46

Уряд Німеччини після того, як президент Туреччини Ердоган пригрозив ЄС відкрити кордони для біженців у разі незмінності політики ЄС щодо країни, застерігає обидві сторони від ескалації напруженості.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Загрози з обох сторін не допоможуть просуванню вперед", - заявила заступник прес-секретаря уряду ФРН Ульріке Деммер (у п'ятницю, 25 листопада.

За словами представниці німецького уряду, для виходу із скрутного становища обом сторонам слід підтримувати діалог.

Деммер відзначила, що уряд Німеччини вважає угоду між Євросоюзом і Туреччиною "спільним успіхом", і наголосила на тому, що у дотриманні положень угоди зацікавлені всі сторони.

Нагадаємо, 24 листопада була прийнята резолюція, в якій євродепутати закликають ввести тимчасовий мораторій на переговори з Туреччиною про вступ до Європейського союзу.

В резолюції йдеться про те, що Туреччина, тим не менш, повинна залишатися "прикріпленою" до ЄС.

У відповідь президент Туреччини попередив ЄС, що Туреччина може "відкрити ворота для мігрантів", якщо ЄС продовжить тиск на його країну.

Як відомо, укладена в березні 2016-го року міграційна угода між ЄС та Туреччиною передбачає серед іншого, що Євросоюз може висилати в Туреччину всіх мігрантів, які нелегально перебралися через цю країну на грецькі острови.

У відповідь ЄС погодився після виконання 72 умов скасувати візовий режим для турецьких громадян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.