РФ заздалегідь планувала розміщення "Іскандерів" у Калінінграді – віце-президент ПА НАТО

Понеділок, 28 листопада 2016, 11:06

Росія планувала розмістити в Калінінградській області ракетні комплекси "Іскандер" ще до 2012 року, і це не реакція на наближення НАТО.

Про це заявила віце-президент парламентської асамблеї НАТО Раса Юкнявічене, повідомляє Delfi.

"Те, що рано чи пізно будуть розгорнуті "Іскандери", ми знали ще до 2012 року. Коли я працювала в міністерстві оборони, вже було зрозуміло, що там розгорнуті комплекси "Точка", стара модель, з набагато меншим радіусом дії, і їх ресурси будуть вичерпані", - сказала вона.

Юкнявічене зазначила, що тепер перекидання комплексів Росія використовує з пропагандистською метою.

"Для пропаганди використано те, що вловили засоби масової інформації по всьому світу, що зміни нібито проводяться через наближення НАТО. Просто це, як завжди, звичайна брехня", - зазначила вона.

Нагадаємо, Росія переміщує оперативно-тактичний ракетний комплекс "Іскандер" в Калінінградську область, крихітний російський анклав, розташований між Польщею і Литвою.

У США заявили, що можливе розташування Росією зенітно-ракетних систем С-400 та ракетних комплексів "Іскандер" у Калінінградській області є дестабілізуючим чинником для безпеки Європи, та закликали утриматися від дій, що не відповідають зміцненню безпеки в євроатлантичному регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.