В РФ заявили, що переміщення "Іскандерів" пов'язано з наближенням НАТО до кордонів

Вівторок, 22 листопада 2016, 12:42

В РФ прокоментували переміщення "Іскандерів" до Калінінграда, заявивши, що Москва має право захищати свої кордони на тлі наближення НАТО до російських кордонів. 

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання журналістів щодо повідомлень у ЗМІ про розгортання ракетних комплексів в Калінінграді, передає ТАСС.

"Росія робить все, що необхідно, щоб убезпечити себе на фоні експансії в бік її кордонів з боку НАТО.

Альянс дійсно є агресивним блоком, тому Росія робить все, що необхідно для цього, і в даному випадку вона володіє всіма суверенними правами здійснювати необхідні заходи на всій території Федерації", - сказав Пєсков.

Повідомляється, що прес-секретар відмовився відповідати на питання щодо того, чи розміщені вже в регіоні ці системи і чи вони будуть перебувати там на постійній основі.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони РФ посилило угруповання військ в Калінінградській області дивізіоном берегового ракетного комплексу "Бастіон".

Нагадаємо, у США заявили, що можливе розташування Росією зенітно-ракетних систем С-400 та ракетних комплексів "Іскандер" у Калінінградській області є дестабілізуючим чинником для безпеки Європи, та закликали утриматися від дій, що не відповідають зміцненню безпеки в євроатлантичному регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: