ЄС продовжить операцію проти сомалійських піратів до 2018 року

Понеділок, 28 листопада 2016, 14:25

Місія ЄС з патрулювання узбережжя Сомалі та Індійського океану проти сомалійських піратів буде продовжена ще на два роки, до кінця 2018 року.

Про це повідомляє Reuters.

"ЄС заявив, що продовжить термін операції EUNAVFOR Somalia Operation Atalanta до кінця 2018 року, що має дозволити убезпечити від нападів постачання гуманітарної допомоги ООН", – йдеться у повідомленні.

У місії військово-морських сил країн ЄС, яка мала закінчитися в кінці 2016 року, задіяно, як правило, до 1200 осіб, від чотирьох до шести кораблів і двох або трьох літаків.

Агенція відзначає, що морське патрулювання призвело до зменшення кількості нападів, проте ризики нападів ще досить високі.

Також Reuters нагадує, що минулого місяця НАТО заявив про завершення власної місії проти сомалійських піратів біля узбережжя Африки.

Нагадаємо, у листопаді Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) закликало Норвегію відмовитися від рішення відправляти біженців назад в Сомалі.

Як відомо, військово-морські сили Європейського Союзу в регіоні Сомалі - операція "Аталанта" (EU NAVFOR Somalia – Operation ATALANTA) були створені наприкінці 2008 року з головним завданням захисту судноплавства від піратства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: