Lufthansa скасувала понад 1700 рейсів через дводенний страйк пілотів

Понеділок, 28 листопада 2016, 19:09

Через нові страйки пілотів, заплановані на вівторок та середу, 29 та 30 листопада, німецька авіакомпанія Lufthansa скасовує 1700 рейсів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Скасовані 816 рейсів, запланованих на вівторок, а також 890, запланованих на середу. Ці зміни порушать плани 98 тисяч пасажирів.

Тим часом Lufthansa оскаржує проведення страйків у суді. Минулого тижня суд по трудових спорах у Франкфурті-на-Майні відхилив позов авіакомпанії і дозволив проведення страйку 23 листопада, однак нині Lufthansa позивається до профспілки Vereinigung Cockpit (VC), яка є організатором страйків, у Мюнхені.

На думку авіакомпанії, частина вимог VC є неправомірними, а оскільки права Lufthansa порушені по всій Німеччині, вона може звертатись до судів у різних регіонах.

Внаслідок страйків, які тривали минулого тижня впродовж чотирьох днів поспіль, було скасовано 2800 рейсів, що торкнулося 180 тисяч пасажирів.

Нагадаємо, профспілка вимагає підвищити оплату праці 5400 пілотів загалом на 22 відсотки за п'ятирічний період, починаючи з 2012 року.

Lufthansa запропонувала збільшення оплати праці пілотів на 4,4 відсотка у два етапи до середини 2018 року, а також одноразову виплату розміром 1,8 місячної зарплатні. Профспілка із пропозицією не погодилася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.