Посол Франції: майно і готівка українських чиновників вразили Європу

Вівторок, 29 листопада 2016, 18:38

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон вважає те, що українські чиновники зберігають значні суми готівкових коштів, що свідчить про їх недовіру до української банківської системи.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Хочу знову відзначити, як я вражена тим фактом, що Україні вдалося впровадити таку систему. Але треба також сказати про враження - скажімо так, доволі дивне - яке справила на Європу кількість майна і коштів, задекларованих у рамках цієї системи. Зокрема, величезна кількість готівкових грошей, які зберігають у себе приватні особи. Створюється враження, що деякі політики і держслужбовці не довіряють своїй власній країні", - сказала Дюмон.

Дипломат також зазначила, що в таких умовах складно заручитися довірою з боку зарубіжних інвесторів і залучати їх у країну.

"Важко просити про довіру інвесторів в той час, коли державні діячі високого рівня демонструють таку недовіру", - наголосила посол.

Посол Франції висловила переконання, що інститути, які відповідають за боротьбу з корупцією в Україні, повинні мати можливість розслідувати кожен сумнівний факт в е-деклараціях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.