Єврокомісар Еттінгер вибачився за коментар про "вузькооких" китайців

Четвер, 3 листопада 2016, 12:14

Єврокомісар Гюнтер Еттінгер вибачився за свій коментар на адресу китайців, через який його звинуватили у расизмі.

Про це йдеться у його заяві на сайті Єврокомісії.

"У мене був час обдумати свою промову і тепер я бачу, що слова, які я використовував, викликали погані почуття і навіть, можливо, завдали людям болю", - заявив Еттінгер.

"У мене не було такого наміру і я хотів би вибачитися за будь-яку ремарку, висловлену нешанобливо", - додав він.

Він також пояснив, що його слова були радше невдалим прикладом для заклику до німецької аудиторії підвищувати свою конкурентоспроможність.

За словами єврокомісара, він має велику повагу до динаміки китайської економіки: "Китай є партнером і жорстким конкурентом".

Як повідомлялося, німецького єврокомісара з цифрової економіки Гюнтера Еттінгера звинуватили в расизмі після його коментарів на адресу жителів Китаю.

Зокрема, у промові до представників бізнесу минулого тижня у Гамбурзі Еттінгер вжив термін Schlitzaugen – вузькоокі – щодо жителів Китаю і решти Азії.

Пізніше в розмові з німецькою газетою Die Welt Еттінгер заявив, що жодним чином не хотів образити китайців, але вибачатися за своє висловлювання відмовився, оскільки не вважає його расистським.

Речниця міністерства закордонних справ Китаю заявила, що висловлювання Еттінгера свідчать про те, що деякі західні політики демонструють "приголомшливе почуття власної зверхності".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: