Депутата Європарламенту вигнали з засідання за расистські вислови

Четвер, 10 березня 2016, 09:29

Депутата Європарламенту від грецької ультраправої партії "Золота зоря" вигнали з засідання ЄП у Страсбурзі після расистського виступу.

Про це повідомляє видання Ekathimerini.

Президент Європарламенту Мартін Шульц попросив Елефтеріоса Синадіноса негайно залишити зал засідань після того як він назвав турків "брудними і спотвореними" і порівняв їх з дикими собаками.

"Ми повинні встановити відповідну процедуру, бо перейдені всі червоні лінії, нам треба оголосити їх неприйнятними, особливо якщо йдеться про расизм", - заявив Шульц.

Синадінос був учасником і іншого расистського скандалу в Європарламенті минулого тижня, коли євродепутати "Золотої зорі" перервали засідання щодо прав меншин.

Расистська риторика завжди була невід'ємною частиною ультраправої партії, яка пройшла в парламент в 2012 році, на хвилі тривоги з приводу фінансової кризи в країні і гніву на адресу політичного істеблішменту.

Зокрема, депутати парламенту Греції від "Золотої зорі" називали біженців терористами і засудили поліпшення зв'язків з Ізраїлем, який назвали "державою-вбивцею".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.