Екс-президент Румунії прийняв громадянство Молдови

Четвер, 3 листопада 2016, 18:23

Екс-президент Румунії Траян Бесеску і його дружина у четвер склали присягу громадян Республіки Молдова. Церемонія відбулася в резиденції посольства Молдови в Бухаресті.

Про це повідомляє Newsmaker.

Бесеску і його дружина Марія отримали громадянство Республіки Молдова указом президента Ніколає Тімофті, який був підписаний на початку червня нинішнього року. Бесеску подякував Тімофті, зазначивши, що Молдова для нього так само дорога, як і його батьківщина.

Бесеску після церемонії заявив, що зробить все можливе, щоб взяти участь у голосуванні в другому турі виборів президента Молдови, який відбудеться 13 листопада.

На питання про те, за кого він буде голосувати, він відповідати відмовився, зазначивши, що "це буде схоже на агітацію на території посольства Молдови в Бухаресті".

Раніше Бесеску заявляв, що наступним президентом Молдови буде лідер партії "Дія і солідарність" Майя Санду. На думку Бесеску, вона набере у другому турі 53% голосів.

Нагадаємо, у квітня 2016 року Бесеску повідомив, що в Румунії проходить в якості підозрюваного у відмиванні грошей у справі про придбання ділянки землі та будинки.

Він додав, що в червні 2012 року та ж прокуратура розпорядилася не починати кримінальне провадження. Однак цю справу було відновлено в 2015 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.