"Жовтий код змін": опозиція в Молдові закликала прибічників носити жовті стрічки

Понеділок, 31 жовтня 2016, 20:41

Молдовська партія "Дія і солідарність" (Partidul Acţiune şi Solidaritate - PAS) оголосила "жовтий код" змін, запропонувавши своїм прихильникам на знак підтримки кандидата в президенти Майї Санду використовувати жовті стрічки або елементи одягу.

Про це повідомляє Newsmaker.

На прес-конференції за підсумками першого туру виборів Санду сказала, що на відміну від соціаліста Ігоря Додона, який звертається виключно до лівого електорату, вона закликає всіх громадян, незалежно від політичних переконань та мовної приналежності, проголосувати за неї в другому турі.

Вона пообіцяла, що "буде президентом для всіх", хто має намір боротися з корупцією і олігархічною системою.

Санду вважає, що результати першого туру показали, як багато в країні людей, незадоволених існуючим "картонним" управлінням, яке до того ж нелегітимне.

Представники кількох партій, що підтримали Санду, закликали всіх громадян максимально мобілізуватися і прийти 13 листопада на вибори, щоб проголосувати за процвітаючу Молдову".

Лідери молодіжного крила PAS також оголосили "жовтий код" змін в країні, що символізує чесність і непідкупність майбутньої влади.

Як повідомлялося, на виборах президента Молдови проросійський кандидат Ігорь Додон переміг у першому турі, набравши 48,3% голосів. Другий тур виборів, до якого також вийшла представниця об’єднаної правої опозиції Майя Санду, відбудеться 13 листопада.

Лідер Партії соціалістів Додон напередодні виборів заявив, що Крим належить Росії. Згодом він повторив заяву про "російський Крим" та пояснив свої міркування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.