У Голландії стався витік інформації Європолу про антитерористичні розслідування

Середа, 30 листопада 2016, 11:39

Інформація про численні розслідування діяльності терористичних  груп, які проводить Європол, випадково опинилася на одному з голландських сайтів у відкритому доступі.

Про це повідомляє NU з посиланням на інформацію голландського телебачення.

"У розпорядженні телевізійної програми Zembla опинилося більше семи сотень сторінок конфіденційної інформації Європолу", – йдеться повідомленні.

Так, у розпорядженні програми опинилися дані про сотні імен і телефонів людей, які пов'язані з тероризмом. Інформація містить дані за період з 2006 по 2008 рік. Серед даних інформація щодо слідства у справі так званої Hofstad Group і вибухів у Мадриді.

У Європолі вже прокоментували витік даних і назвали  його "дуже серйозним інцидентом".

Вже встановлено, що співробітниця національної поліції Голландії взяла конфіденційну інформацію Європолу додому, що суперечить правилам організації. Вдома вона зробила копію даних на резервний диск, який був підключений до незахищеної мережі.

"Це впливає на конфіденційність, і саме тому ми негайно створити слідчу щоб зрозуміти, як це могло статися", - так прокоментував інцидент Уіл ван Гемерт, заступник директора Європолу.

Наразі проводиться розслідування інциденту. Поки що немає свідчень, щоб дані потрапили до інших рук, окрім телевізійної передачі. Проте, у Європолі не виключають таку можливість.

Прес-секретар Європолу зазначив, що організація "має дуже надійну систему захисту інформації, але людський фактор ніколи не можна повністю виключати". Зараз Європол разом з національною поліцією Голландії роблять все для того, аби помʼякшити негативні наслідки інциденту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.