США продовжили санкції проти Ірану на рік

П'ятниця, 4 листопада 2016, 11:49

Президент США Барака Обама оголосив про продовження санкцій проти Ірану на рік.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

"Згідно з розділом 202(D) закону про національні надзвичайні заходи (50 U. S. С. 1622(d)), я продовжую на 1 рік надзвичайний стан щодо Ірану", – йдеться в указі президента Обами.

Таким чином, США продовжили на рік дії санкцій, запроваджених США проти Тегерану у 1979 році, коли під час ісламської революції в Тегерані були взяті в заручники 52 американських дипломатів.

"…Відносини з Іраном ще не повернулися до норми і процес реалізації угод з Іраном, датованих 19 січня 1981 року все ще триває. З цієї причини, санкції запроваджені 14 листопада 1979 року, мають бути продовжені й після 14 листопада 2016 року", – йдеться в обґрунтуванні продовження терміну дії санкцій.

Як повідомлялося, світові лідери погодились на скасування жорстких санкцій проти Ірану в обмін на дотримання Тегераном своїх зобовʼязань щодо обмеження розробки ядерної зброї.

Нагадаємо, 16 січня цього року Рада ЄС зняла з Ірану всі економічні і фінансові санкції, пов’язані з його ядерною програмою. Однак окремі обмеження лишилися в силі.

Втім, пізніше верховний лідер Ірану заявив, що США скасували санкції лише на папері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.