У Німеччині джихадистів планують позбавляти громадянства

П'ятниця, 4 листопада 2016, 12:43

Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр заявив про проект закону щодо позбавлення німецького громадянства тих, хто воює за кордоном на боці терористичних угруповань.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Планується, що таке покарання застосуватиметься тільки до бойовиків, у яких є не тільки німецьке громадянство, а й паспорт іншої країни.

Варто відзначити, що за конституцією ФРН громадянина Німеччини за жодних умов не можна позбавляти громадянства.

До цього моменту влада ФРН мала право лише позбавляти передбачуваних екстремістів закордонних паспортів або посвідчень особи, щоб перешкодити їх виїзду за кордон для приєднання до бойовиків.

Законопроект, що його розробляє МВС, ґрунтується на статті закону про громадянство щодо солдатів, які без згоди бундесверу вступають до лав збройних сил іншої держави: такий "розрив з Федеративною Республікою Німеччиною" може стати підставою для позбавлення громадянства ФРН.

За планами Томаса де Мезьєра, правила, що поширюються на військовослужбовців бундесверу, повинні застосовуватися і до осіб, які беруть участь у боях на боці джихадистів.

Раніше повідомлялося, що німецька поліція нарахувала понад 800 ісламістів, які з Німеччини виїхали до Сирії та Іраку, щоб воювати на боці терористичних організацій ІДІЛ та Фронту ан-Нусра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.