Юнкер заявив, що був шокований висловлюваннями єврокомісара Еттінгера

Субота, 5 листопада 2016, 15:18

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер був шокований висловлюваннями німецького єврокомісара Гюнтера Еттінгера, який цього тижня образив Китай, геїв і франкомовних бельгійців.

Про це він сказав в інтерв’ю Le Soir.

Минулого тижня Еттінгер назвав китайський народ "вузькоокими", пожартував про "примусові одностатеві шлюбів" і вилаяв бельгійський регіон Валлонія через намагання зупинити підписання угоди ЄС-Канада.

"Комісар не може дотримуватися подібних поглядів. Я сказав йому, що він повинен вибачитися перед тими, хто відчув образу після його висловлювань", - сказав Юнкер.

Еттінгер вибачився у четвер за свої висловлювання, але тривала затримка, перш ніж він приніс вибачення викликала резонанс, загрожувала поставити під загрозу торговельні зв'язки з Китаєм.

"Я щиро вважаю, що ці коментарі не передають його думок. Він - людина вільних поглядів на соціальні питання, і тому я був здивований", - додав Юнкер.

Зазначимо, що минулої п'ятниці Юнкер оголосив про підвищення Еттінгера, який обійме посаду віце-президента Єврокомісії з питань бюджету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.