Наступ на Ракку: повстанці заявили про звільнення кількох сіл від ІДІЛ

Вівторок, 8 листопада 2016, 09:01

Підтримувані США курдсько-арабські сили ведуть наступ на місто Ракка, яке є "столицею" терористичної організації "Ісламська держава" у Сирії.

Про це повідомляє AFP.

Після оголошення про початок довгоочікуваного наступу на Ракку у неділю, Демократичні сили Сирії (SDF) повідомили,  що вони просуваються на південь, у бік міста, незважаючи на запеклий опір джихадистів.

Прес-секретар (SDF) Джихан Шейх Ахмед сказала, що війська просунулося на двох фронтах в сторону Ракки на тлі важких боїв.

Бійці SDF просунулися щонайменше на 10 кілометрів на південь у напрямку до Ракки від міста Айн-Ісса і Сулук, сказала вона.

Наступальна операція альянсу Демократичні сили Сирії, який включає в себе курдські загони народної самооборони (YPG) та арабські загони, повинна посилити тиск на "Ісламську державу", якій одночасно доводиться протистояти і наступу іракської армії на Мосул.

Участь курдських загонів у операції зі звільнення Ракки викликає негативну реакцію Анкари - ще 26 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розкритикував наміри Вашингтона залучити до наступу курдів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.