ЄС слід чітко визначити, яким він бачить майбутній статус України – президент Словенії

Вівторок, 8 листопада 2016, 14:54

Президент Словенії Борут Пахор вважає, що Євросоюз повинен чітко визначитися з політикою щодо України, яка є частиною європейського простору.

Про це він сказав журналістам після переговорів з президентом України Петром Порошенком у вівторок в Любляні, передає Інтерфакс-Україна.

"Я підкреслюю, що для вирішення всіх проблем в Україні було б важливо, щоб ЄС більш чітко окреслив, яким він бачить майбутній статус України в рамках ЄС", - заявив він.

Пахор нагадав, що у свій час він увійшов у групу "Друзі України", яка має на меті поглибити співпрацю між Україною і ЄС.

При цьому, за його словами, в ЄС важко прийти до єдиної думки, але потрібно визначитися щодо України, щоб допомогти їй подолати кризу.

"Що стосується НАТО, я переконаний, що ні в кого немає права забороняти або вказувати будь-якій державі, в якому напрямку орієнтуватися, на яку систему безпеки. Я розумію, що у деяких сусідів є певні страхи перед цим, і їх можна зрозуміти, адже мова йде про безпосередню близькість до кордону, тому я бажаю Україні вирішити всі питання, щоб вивести всі рішення на правильний рівень", - сказав він.

Нагадаємо, президент України розпочав свій перший офіційний візит до Республіки Словенія на запрошення президента цієї країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.