Шотландія готується перешкодити апеляції уряду на рішення щодо Brexit

Вівторок, 8 листопада 2016, 16:25

Шотландія виступить проти уряду  Великої Британії в ході оскарження у Верховному суді рішення Високого суду Лондона про неможливість запуску процедури виходу з ЄС без згоди парламенту.

Про це заявила перший міністр Шотландії Нікола Стерджен, передає Reuters.

"Запуск статті 50 буде безпосередньо впливати на інтереси Шотландії і позбавлятиме Шотландію прав і свобод. Я визнаю і поважаю права Англії та Уельсу вийти з ЄС, і це не спроба накласти вето на процес, але демократичне бажання народу Шотландії не можна просто відкинути" - сказала вона.

"Перш ніж відбудеться запуск статті 50, потрібно щоб свою згоду дали законодавці у Вестмінстері і Шотландії", - наголосила Стерджен.

За її словами, головний юрист Шотландії зараз готує подання до Верховного суду з проханням втрутитися у справу.

Як відомо, минулого тижня Високий суд Лондона ухвалив рішення, що прем'єр-міністр не може ініціювати офіційний процес виходу Британії з ЄС без згоди парламенту. Уряд пообіцяв оскаржити це рішення.

Нагадаємо, прем’єр Британії Тереза Мей 6 листопада заявила, що парламент має визнати законність голосування за вихід країни з ЄС на червневому референдумі і дати уряду всі повноваження для "повної реалізації" рішення про Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: