Сирійська опозиція веде таємні переговори з РФ щодо Алеппо без участі США - ЗМІ

Четвер, 1 грудня 2016, 12:49

Лідери сирійської опозиції за посередництва Туреччини проводять таємні переговори з Росією про припинення боїв у сирійському Алеппо, без участі США.

Про це повідомляє видання The Financial Times з посиланням на джерела в опозиції.

Четверо представників сирійської опозиції повідомили виданню, що Туреччина виступала посередником щодо переговорів з Росією в Анкарі.

Повідомляється, що переговори були зосереджені на укладення угоди щодо припинення конфлікту в Алеппо.

"Росіяни і турки говорили без США. Він (Вашингтон - Ред.) був повністю відгороджений від цих переговорів, і навіть не знає, що відбувається в Анкарі", - сказав один з них.

У переговорах не було досягнуто значного прогресу, але те, що вони відбуваються без участі США — підкреслює зміщення політичної динаміки на Близькому Сході.

Керівник органу місцевого самоуправління в Алеппо Алі Шейх Омар заявив, що в підконтрольних опозиції районах міста узгоджено питання про створення переговорної групи, яка повинна буде обговорити з російськими військовими питання припинення авіаударів. 

Відомо, що сили режиму президента Сирії Башара Асада зробили значний прорив минулого тижня та захопили більше третини території повстанців у місті.

"Переговори ведуться безпосередньо з росіянами, адже ми всі знаємо, що Башар Аль-Асад є не більше, ніж провінційний губернатор, що виконує накази Путіна", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що війська режиму президента Сирії Башара аль-Асада та союзників уряду мають намір захопити всю східну частину міста Алеппо у сирійської опозиції, перш ніж новообраний президент США Дональд Трамп вступить на посаду в січні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.