Польща готує нові "правові кроки" через допуcк "Газпрому" до OPAL

Понеділок, 12 грудня 2016, 17:24

Найбільша польська нафтогазова компанія PGNiG збирається вкотре заявити протест проти збільшення обсягу транспортування російського газу трубопроводом OPAL.

Як повідомляє Польське радіо, таким чином Польща планує "чергові правові кроки" по цій справі.

Про це сказав заступник голови польської компанії Мацей Возняк.

Він, зокрема, попереджає, що зростаюче домінування "Газпрому" загрожує східному регіону в Європі.

"Цей трубопровід повинен транспортувати газ з Nord Stream далі в Центральну Європу. Однак, після оприлюднення деяких планів він повинен постачати газ не тільки в Західну Європу, але, в першу чергу, в Східну. Фактично це означає, що російський газ замість того, щоб постачатися зі сходу до Центральну Європи, буде йти з заходу на схід, тобто Німеччина стане таким собі дистриб'юторським центром розподілу російського газу", –зазначив Возняк.

Видання нагадує, що минулого тижня компанія PGNiG висунула Європейської комісії 14 претензій згідно з дозволом, виданим "Газпрому", на збільшення до 2033 року пропускної здатності газопроводу OPAL з 50 до 80%.

Крім цього, PGNiG подала до Європейського суду позов проти Єврокомісії, який має бути розглянутий в терміновому порядку.

Передбачається, що рішення Єврокомісії призведе до того, що на першому етапі постачання блакитного палива з Росії по газопроводу Nord Stream виростуть на 17 млрд кубометрів газу в рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.