Поляк очолив "санкційний" департамент зовнішньополітичної служби ЄС

Понеділок, 12 грудня 2016, 19:18

Польський дипломат Павло Герчинський призначений на посаду директора департаменту політики безпеки і запобігання конфліктів Європейської служби зовнішніх справ, яку очолює Верховний представник ЄС з зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє Onet з посиланням на PAP.

За словами шефа польського МЗС, цей департамент дуже важливий адже займається політикою безпеки, питаннями роззброєння і нерозповсюдження зброї, санкціями.

"Так що ми маємо маленький успіх, повільно, повільно, ми будемо змінювати нашу позицію (роль Польщі в управлінні ЄС – ред.)", – сказав Ващиковський журналістам у Брюсселі.

Повідомляється також, що Герчинський був заступником постійного представника Польщі при ЄС.

За інформацією польського МЗС, на новій посаді польський дипломат буде "відповідати за розвиток політики Європейського Союзу у сфері миру і безпеки, у тому числі боротьби з тероризмом, роззброєння і нерозповсюдження зброї, а також санкційної  політики".

"Серед його основних завдань буде налагодження співпраці ЄС з з ООН, НАТО і ОБСЄ у цих областях", – додають у  польському МЗС.

Про Павла Герчинського відомо, що він карʼєрний дипломат, починаючи з 2013 року він обіймав посаду представника Польщі в Комітеті з політики і безпеки ЄС.

Він працював у сфері формування зовнішніх зв'язків ЄС і Загальної політики безпеки і оборони ЄС.

Раніше він працював в установах ООН в Нью-Йорку і при місії Польщі НАТО в Брюсселі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.