Росія пропонує ЄС військову співпрацю

Середа, 14 грудня 2016, 15:52

Росія відкрита до діалогу з ЄС у різних сферах і навіть готова до військової співпраці.

Про це заявив постійний представник Росії в ЄС Володимир Чижов, в інтерв’ю Die Welt.

"Росія підтримує зусилля ЄС зі зміцнення європейської безпеки", - сказав він, додаючи, що російський уряд не очікує перетворення ЄС на військовий альянс.

"Але було б добре, якби ЄС став більш незалежним у політиці безпеки і зміцнив свою військову та геополітичну вагу на світовій арені", - заявив Чижов.

Посол підкреслив, що ЄС залишається важливим партнером Росії в торгових і економічних питаннях, а також у міжнародній політиці.

"Ми відкриті для інтенсифікації взаємовигідного діалогу у ключових питаннях міжнародної політики, а також ми готові до військової співпраці" - сказав він.

Він назвав "цілком реальною можливість участі російської армії в операціях під егідою ЄС і третіх країн", нагадавши, що Москва і Євросоюз вже "тісно взаємодіють" в операції проти піратів в Сомалі, а також в Чаді та на Балканах.

"Ми готові поставити таке співробітництво в рамках двосторонньої угоди на правову основу", - сказав Чижов.

За його словами, метою такої угоди стане "стабільна і конструктивна співпраця" у гарячих точках в усьому світі. Російський дипломат також висловив думку, що "такі спільні операції могли б проводитися почергово під російським і європейським командуванням, а також під егідою ООН".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.