Порошенко заявив Туску, що РФ заслуговує на окремі санкції через ситуацію в Алеппо

Четвер, 15 грудня 2016, 08:02

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Європейської Ради Дональдом Туском заявив, що розраховує на продовження санкцій ЄС проти Росії через невиконання нею Мінських домовленостей, а також зазначив, що РФ заслуговує на окремі санкції через ситуацію в Алеппо.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Порошенко наголосив, що розраховує на продовження санкцій ЄС проти Росії через невиконання нею Мінських домовленостей.

Він також висловив занепокоєння гуманітарною ситуацією в сирійському Алеппо і зазначив, що за такі дії Росія заслуговує на окремі санкції", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба зазначає, що співрозмовники також скоординували позиції напередодні засідання Європейської Ради, яке відбудеться сьогодні, 15 грудня, в Брюсселі. 

"Дональд Туск запевнив, що зробить все можливе для ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також сприятиме якнайшвидшому завершенню процедури надання українцям безвізового режиму", - йдеться у повідомленні прес-служби президента України.

Нагадаємо, за оцінками ООН близько 50 тисяч мирних жителів перебувають у пастці у східному Алеппо, в очікуванні евакуації, яка мала розпочатися 14 грудня.

Раніше повідомлялося, що сирійська урядова армія та союзники президента Сирії Башара Асада, серед яких є Росія, отримали контроль над усіма районами в Алеппо, які залишили військові сирійської опозиції внаслідок активних наступів, та близькі до повного контролю над містом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.