В Іспанії розглядають можливість відмови від традиційної сієсти

П'ятниця, 16 грудня 2016, 15:33

Уряд Іспанії оголосив про наміри перейти на нульовий часовий пояс, тим самим поставивши під питання збереження традиційної сієсти.

Про це повідомляє Independent.

Такі заходи мають на меті збільшити продуктивність праці іспанців.

Наразі іспанці протягом дня мають перерву від двох до трьох годин, однак не можуть завершити робочий день раніше 7-8 години вечора.

Міністр праці Іспанії Фатіма Баньєз оголосила про пропозиції, якими планується змінити порядок робочого дня в країні. Згідно з ними, кінець робочого дня у країні буде зміщено до 6 години вечора – як у більшості європейських країн.

"Ми хочемо, щоб наш робочий день закінчувався о шостій годині вечора, і для досягнення цієї мети ми будемо працювати з представниками всіх компаній і профспілок", — сказала вона.

Для цього, за її словами, країна може перейти на однаковий з Британією часовий пояс.

Крім того, оскільки робочий день має завершуватися о 6 вечора, іспанцям доведеться відмовитися від традиційної сієсти – двогодинної перерви на обід і відпочинок.

Іспанія вже жила в нульовій часовій зоні – разом з Британією і Португалією, на середньоєвропейський час її перевів генерал Франко у 1942, щоб жити за одним часом з нацистською Німеччиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.