У Німеччині хочуть змусити Facebook видаляти і спростовувати фейкові новини

П'ятниця, 16 грудня 2016, 16:27

Правляча коаліція Німеччини планує закон про боротьбу з фейковими новинами і закликами до розпалювання ворожнечі на Facebook та в інших соціальних медіа.

Про це пише Politico з посилання на Spiegel.

Видання відзначає, що німецькі політики обговорюють небезпеку від помилкових чи вигаданих новин, які можуть швидко поширюватися через соціальні мережі та їх вплив на виборців.

Повідомляється, що Соціал-демократична партія (СДПН) і Християнсько-демократичний Союз (ХДС) вже погодили план "жорсткої" боротьби з Facebook.

"Facebook втратив можливість ефективно оперувати скаргами", – сказав Томас Опперманн, лідер парламентської фракції СДПН.

Видання відзначає, що наразі адміністрація Facebook не коментує ситуацію.

Опперманн планує змусити "домінуючі на ринку соціальні платформи такі як Facebook, мати офіс для обробки скарг на території Німеччини, який би був доступний цілодобово 365 днів".

Німецькі депутати хочуть, щоб офіс обробляв скарги особами, які постраждалим від фейкових новин і видаляв неправдиві повідомлення протягом 24 годин.

Якщо адміністрація соцмережі відмовлятиметься видаляти новини, то їй буде або загрожувати штраф у розмірі до 500 000 євро.

Крім того, законодавці хочуть змусити соцмережі "розповсюджувати спростування з однаковим охопленням аудиторії", або на таку ж кількість користувачів.

Раніше повідомлялося, що Швеція може вжити заходів проти Facebook, якщо соцмережа не боротиметься з фейками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.