ЗМІ РФ використали фейкові цитати Гітлера для пропаганди проти України - огляд

Вівторок, 3 травня 2016, 18:52

Разом із загострення ситуації на Донбасі посилюється також і антиукраїнська пропаганда в російських ЗМІ.

Про це йде мова у черговому огляді DisinfoReview, підготовленому у офісі верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, в якому спростовуються міфи російської пропаганди.

Зокрема російський пропагандист Дмитро Кисельов у своїй програмі представив "розслідування", згідно з яким США відноситься до України так само,  як і Адольф Гітлер.

Як наголошується в огляді, весь сюжет Кисельова побудований на фейкових цитатах Гітлера.

Інший російський журналіст Володимир Соловйов в своїй програмі намагався переконати аудиторію, що росіян перетворюють в рабів в Україні.

Розповіді про нібито пригноблену російську меншину також були повторені під час шоу Петра Толстого, продемонстрованому лише два дні потому.

В шоу Толстого президента України Петра Порошенка називають "фюрером", а українське місто Одеса описується як останній оплот російської культури в Україні.

Одним з найбільш поширених сюжетів, через ЗМІ поширюють дезінформацію, є трагедія рейсу МН17.

Зокрема минулого тижня низка британських ЗМІ на підставі документального фільму ВВС поширили інформацію, що літак міг бути збитий пострілом з українського винищувача, а не ракетою "земля-повітря".

Водночас ВВС наголошує, що в самому фільмі експерти ставлять під сумнів таку версію, оскільки українські винищувачі не можуть літати на таких висотах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.