Яресько висміяла фейковий лист пропагандистів РФ щодо референдуму в Нідерландах

документ
Вівторок, 29 березня 2016, 08:54

Міністр фінансів Наталія Яресько висміяла фейковий лист, який російська пропаганда видає за справжній документ, адресований від імені глави української Мінфіну помічнику держсекретаря США Вікторії Нуланд.

Документ із безліч виправлень Яресько опублікувала у Twitter.

У "листі" Яресько нібито просить Вашингтон допомогти перенести запланований на 6 квітня референдум в Нідерландах щодо асоціації Україна-ЄС.

"Рунетом гуляє погано сфабрикований "лист", в якому я нібито прошу США допомогти перенести референдум у Нідерландах. Це не правда. Я закликаю Нідерланди сказати "так" на референдумі 6 квітня", - написала міністр.

Нагадаємо, виборча рада Нідерландів призначила референдум щодоУгоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.