Рютте про компроміс щодо асоціації: це було неприємно, але необхідно

Четвер, 15 грудня 2016, 21:34

Прем’єр-міністр Нідерландів Майкл Рютте підкреслив, що досягнення компромісу з ЄС щодо Угоди про асоціацію з Україною  було неприємним, важким, проте, необхідним рішенням.

Про це він заявив на брифінгу після ухвалення рішення.

"Це не було просто, це не було приємно. Проте, ухвалення цього рішення було необхідне для того, щоб підтвердити спроможність ЄС виступати формувати єдиним фронтом проти дестабілізуючої зовнішньої політики Росії", – наголосив Рютте.

Він наголосив, що сьогоднішнє рішення не залишає ніякого непорозуміння між країнами ЄС.

"Рішення зобов’язуюче для всіх держав-членів ЄС і може бути змінено тільки одностайним погодженням", – підкреслив прем’єр Нідерландів.

Він також перерахував основні положення рішення і відзначив, що його уряд якомога швидше запропонує своєму парламенту ратифікувати УА з Україною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська рада узгодила рішення про завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Домовленість оформлена у вигляді "рішення глав держав та урядів членів ЄС".

В рішенні описані 6 пунктів, присвячених Угоді про асоціацію. Водночас, вони не змінюють угоду, а лише підтверджують ті норми, які вже є в її тексті.

Повний текст домовленості читайте в публікації "ЄС знайшов вихід з кризи щодо Угоди про асоціацію з Україною". Аналіз її причин та ризиків – у статті "Нідерланди та асоціація: що затвердять в четвер у Брюсселі"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.