Гройсман скасував візит в Брюссель на Раду асоціації Україна-ЄС – ЗМІ

Неділя, 18 грудня 2016, 14:25

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман скасував запланований раніше візит до Брюсселя, де він мав взяти участь у третьому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС.

Про це з посиланням на власні джерела в українському Кабмін повідомляє "Главком".

Відзначимо, скасування візиту прем'єра не означає скасування Ради асоціації, за інформацією видання, делегацію очолить віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Замість Гройсмана делегацію в Брюссель очолить віце-прем'єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе", – йдеться у повідомленні.

За інформацією "Главкома",  Гройсман не поїде у відрядження через засідання уряду щодо націоналізації Приватбанку.

Про скасування візиту Гройсмана до Брюсселя  на своїй сторінці у Facebook написав журналіст агенції "Українські новини" Юрій Дощатов.

Відзначимо, за інформацією прес-служби Кабміну, 19 грудня передбачається участь Гройсмана у Третьому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС.

ПІд час візиту, за інформацією прес-служби КМУ, заплановані окремі зустрічі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском та іншими керівниками інститутів ЄС.

Також Гройсман має взяти участь у конференції високого рівня, присвяченій реформуванню енергетичного сектору України.

За підсумками проведення засідання Ради асоціації Україна-ЄС передбачено підписання низки двосторонніх документів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська рада узгодила рішення про завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Домовленість оформлена у вигляді "рішення глав держав та урядів членів ЄС".

В рішенні описані 6 пунктів, присвячених Угоді про асоціацію. Водночас, вони не змінюють угоду, а лише підтверджують ті норми, які вже є в її тексті.

Детальніше про те, які ризики несуть в собі "уточнення" від Нідерландів та про те, які це може принести проблеми читайте в статті на ЄвроПравді: "Що пообіцяли Нідерландам за асоціацію? Аналіз ризиків та змісту угоди"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.