Рішення Греції про "різдвяні" виплати ускладнило ситуацію з кредиторами - єврокомісар

Понеділок, 19 грудня 2016, 13:47

Рішення Греції про виплату пенсіонерам разової "різдвяної" виплати затримує процедуру завершення перегляду другої антикризової програми, але угода ще може бути досягнута в найближчі місяці.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє EurActiv.

"Звичайно, я б не став описувати ситуацію як "глухий кут", але вона стала більш турбулентною, ніж кілька тижнів тому", - сказав Домбровскіс, додавши, що домовленість може бути досягнута "в найближчі місяці", якщо всі сторони діятимуть "конструктивно".

"Одностороння заява уряду Греції щодо виплат 2016-17 додає складнощів, хоча ми розуміємо заклопотаність і мету цього кроку грецького уряду", - додав Домбровскіс.

Минулого тижня прем'єр Греції Алексіс Ципрас оголосив про виділення з бюджету 600 млн євро на одноразові виплати для 1,6 млн малозабезпечених пенсіонерів і податкові пільги для островів, які розміщують тисячі мігрантів.

Високопоставлені європейські чиновники раніше заявили, що такі дії грецького уряду порушують умови третьої програми щодо фінансової допомоги країні, яка була оголошена в липні 2015 року, і призупинили її надання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.