США полюють в Сирії за російською військовою технікою, захопленою ІДІЛ - ЗМІ

Понеділок, 19 грудня 2016, 14:51

Американські військові в Сирії намагаються виявити і знищити російське озброєння, яке було захоплене бойовиками "Ісламської держави", коли вони відбили місто Пальміра у підтримуваних Москвою сил сирійського режиму.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"Співробітники Пентагону стверджують, що "Ісламська держава" захопила військову техніку, в тому числі зенітний комплекс С-125, в якому використовуються розроблені в Росії ракети, здатні збивати літаки на висоті приблизно 16 тисяч футів (4,8 км, - ред)", - йдеться в статті.

Видання зазначає, що американські літальні апарати зазвичай оснащені системами, що дозволяють уникати зіткнення з такими засобами ураження, і бойовики ІДІЛЛ не вміють поводитися з цим комплексом.

За даними Пентагону, на військовому аеродромі Тияс між 11 і 13 грудня ісламістам вдалося захопити бронемашини, артилерійські гармати та іншу зброю.

За словами високопоставленого військового чиновника, минулого четверга літаки очолюваної США коаліції знищили загалом 14 танків, артилерійські системи і зенітно-артилерійську батарею.

Нагадаємо, 11 грудня бойовики ІДІЛ знову захопили стародавнє сирійське місто Пальміра, незважаючи на удари російської авіації і військ сирійського уряду.

Місто Пальміра було відбито у бойовиків ІДІЛ в березні минулого року військами сирійського уряду. за підтримки російської авіації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.