Націоналізація Приватбанку є важливим і необхідним кроком - посли G7

Понеділок, 19 грудня 2016, 16:17

Рішення уряду України націоналізувати Приватбанк зробить банківський сектор сильнішим і витривалішим.

Про це йдеться у заяві послів країн "Великої сімки".

"Ми визнаємо і високо оцінюємо невтомні зусилля керівництва Національного банку України, прем'єр-міністра, міністра фінансів і президента щодо очищенню банківського сектора і стабілізації економіки. Рішення уряду націоналізувати "Приватбанк" є важливим і необхідним кроком в цьому процесі, і це допоможе гарантувати, що всі банки в Україні дотримуватимуться відповідних нормативів", - йдеться у заяві.

У заяві відзначається,  що націоналізація є також засобом для уряду України захистити кошти вкладників і законного бізнесу, і сприяти безперебійному доступу до банківських послуг для клієнтів Приватбанку.

"Очищення банківського сектору України є життєво важливим компонентом його реформ. Ми з нетерпінням чекаємо продовження, щоб підтримати Україну і працювати разом, щоб сприяти макроекономічній і фінансовій стабільності, поліпшенню інвестиційного клімату, і допомогти українському народу продовжувати шлях до економічного процвітання", - йдеться у заяві.

Раніше у Євросоюзі заявили про підтримку рішення уряду України щодо націоналізації Приватбанку.

Як відомо, ввечері 18 грудня Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію "Приватбанку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.