Премʼєр Франції Вальс може перемогти на "праймеріз" лівих – опитування

П'ятниця, 2 грудня 2016, 10:19

Французькі виборці хочуть бачити прем'єр-міністра Мануеля Вальса кандидатом в президенти від Соціалістичної партії Франції.

Про це свідчать результати опитування громадської думки, опубліковані після того, як президент Франсуа Олланд оголосив про відмову балотуватися на наступний термін, повідомляє Reuters.

"Експрес-опитування, проведене компанією Harris Interactive після заяви Олланда, показує, що більшість респондентів хочуть бачити саме Вальса переможцем "праймеріз" Соціалістичної партії, який відбудеться в січні", – йдеться у повідомленні.

Кращим кандидатом від лівих Вальса визнають 24%, в той час, як за іншого претендента Арно Монтебура, готові проголосувати 14% респондентів. Соціологи запропонували вибрати серед восьми кандидатів, серед яких не змогли обрати жодного 47% опитаних.

Серед респондентів, які є симпатиками лівих, Вальса обрали 33% порівняно, а за Монтебура готові проголосувати 20% опитаних.

Серед опитаних членів Соціалістичної партії, за Вальса проголосували 57%, тоді як за Монтебура 15%.

Раніше повідомлялося, що нинішній прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс не збирається подавати відставку і не буде брати участь у "праймеріз" правлячої Соціалістичної партії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.