Британія збереже жорстку лінію стосовно РФ і після Brexit – глава МЗС

П'ятниця, 2 грудня 2016, 10:30

Велика Британії буде захищати демократію і після виходу з ЄС і вона готова зберігати жорстку лінію стосовно Росії.

Про це глава МЗС Британії Борис Джонсон має намір заявити у своїй промові у британському аналітичному центрі Chatham House, повідомляє The Guardian.

За його словами, демократія у світі знаходиться під загрозою перед "культом сили", але Британія не буде зосереджена на собі після виходу з ЄС і не відвернеться від своїх партнерів.

"Ми повинні визнати, що в багатьох аспектах світ не в найкращій формі. Якою буде відповідь Великої Британії? Чи ми сховаємо голову у пісок? Рішуче ні", - заявляє Джонсон.

Він наголошує, що Британія готова до жорсткості у відносинах з Росією і підтримуватиме санкції проти неї.

"Британія рішуче наполягає на необхідності дотримання санкцій проти Росії, введених за окупацію Криму і за причетність до війни у східній Україні. І саме Британія знову була найбільш непохитною в засудженні Росії за дії в Алеппо. З цих причин ми не можемо нормалізувати відносини з Росією і повернутися до "бізнесу як зазвичай", - вважає глава МЗС Британії.

Очікується, що Джонсон повторить тезу про те, що Росія все ще може виправити ситуацію, припинивши бомбардування Алеппо, підштовхнувши Асада до мирних переговорів і дотримуючись букви Мінських угод в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.