Олланд відмовився балотуватися через тиск родини – ЗМІ

П'ятниця, 2 грудня 2016, 16:03

Президент Франції Франсуа Олланд відмовився йти на другий термін через наполягання своєї родини.

Про це пише Reuters.

Джерела, близькі до Олланда, повідомили  Reuters, що лише кілька людей знали про його рішення заздалегідь, і вони дізналися про нього по телефону всього за кілька годин перед його публічною заявою.

За інформацією близького друга Олланда, адвоката Жана-П'єра Міньяра, позиція дітей і колишньої дружини президента, міністра енергетики Сеголен Руаяль, схилила Олланда до ухвалення такого рішення.

"Сеголен Руаяль була, нехай це буде публічно відомо, проти того, аби він йшов на другий термін. Були проти і його дітьми. Все це зіграло свою роль", – відзначив адвокат.

Як повідомлялося, чинний президент Франції Франсуа Олланд офіційно оголосив, що відмовляється брати участь у президентських виборах 2017 року.

Франсуа Олланд стане першим президентом повоєнної Франції, який не змагатиметься за посаду голови держави після завершення першого терміну президентства.

Необхідно зазначити, що він в разі висунення своєї кандидатури не мав шансів пройти навіть у другий тур – всі опитування свідчать, що Олланд є найбільш непопулярним президентом у новітній історії країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.