В Алеппо з невідомих причин зупинили останній етап евакуації

Середа, 21 грудня 2016, 16:57

Сирійський центр із моніторингу дотримання прав людини повідомляє, що останні автобуси, що здійснюють евакуацію опозиції та мирних жителів з Алеппо, були затримані з невідомих причин на 24 години.

Про це повідомляє Associated Press.

Активісти організації, які перебувають в Алеппо, повідомили, що 60 автобусів перебувають в очікуванні, щоб залишити східну частину Алеппо в середу, 21 грудня.

В автобусах перебувають близько 3 тисячі осіб.

Повідомляється, що прес-секретар фракції повстанців "Фастаким" Вард Фураті заявив, що військові опозиції "не залишать місто, поки не буде гарантовано безпеку всім цивільним".

За інформацією Сирійського центру із моніторингу дотримання прав людини, 21 автобус також очікує, щоб евакуювати хворих та поранених з шиїтських сіл Фуа і Кефрая в рамках угоди про припинення вогню, що була досягнута минулого тижня.

Як відомо, евакуація поранених та цивільних осіб з сіл є умовою для евакуації людей із заблокованої території зі східного Алеппо.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що евакуацію цивільних зі східного Алеппо мають завершити до 21 грудня, та повідомив, що загалом 37 500 осіб вже були евакуйовані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.